Skip to main content

Norica-Ioana Popescu

Norica-Ioana Popescu a absolvit studiile universitare de licență și masterat la Universitatea Națională de Arte din București, specializarea pictură. Și-a completat studiile de licență în Franța, la École Supérieure d'Art de Grenoble, iar pe cele de masterat în Italia, la Accademia di Belle Arti di Roma. În urma experienței acumulate, artista consideră pictura ca fiind o grație divină acordată omului, căci prin aceasta invizibilul devine vizibil, trecutul poate fi strămutat în prezent și viitor, iar uitarea se preface în memorie veșnică, depășind timpul și învingând moartea.

Fusei aici, făcui asta!

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

„Fusei aici, făcui asta!” reflectă  originea artistei și a proiectului său masteral – spațiul Olteniei. Redarea prin pictură a locurilor originare, a membrilor familiei, a prietenilor și a ceea ce este important pentru ea oferă o imagine bivalentă, a lumii care o înconjoară, dar și a celei lăuntrice. Prin acest demers artistic, se încearcă descoperirea de elemente esențiale ale autoportretului interior, pentru a-l defini ulterior și a-l prezenta publicului într-o manieră personală și sinceră.
Toate lucrările acestei serii au ca numitor comun dorința ca anumite realități să dăinuie. Din pensulă și din culoare, artista a plăsmuit imagini vibrante ale momentelor trecute, pe care le poate retrăi nu doar prin comemorări și vise, ci și prin artă. 

Fusei aici, făcui asta!

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Plastice

Proiect disertație

Coordonatori: Prof. univ. dr. Petru Lucaci