Skip to main content

Ilinca Gavriliță

Ilinca Gavriliță este artistă vizuală și absolventă a departamentului de scenografie din cadrul UNATC. A optat pentru această profesie datorită cumulului de competențe care trebuie stăpânite. În lucrările sale caută o anumită formulă expresivă de esențializare a spațiilor.

FROZEN

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Instalația este o adaptare a decorului din spectacolul de licență „Frozen” de Bryony Lavery. Spectacolul urmărește dispariția unei fetițe și pedepsirea criminalului și abordează teme de natură etică, psihologică și spirituală. Ilinca Gavriliță a vrut să traducă în instalația imersivă câteva întrebări pe care textul le propune „Cum ajunge o persoană să comită asemenea infracțiuni și, în final, a cui e vina? Oamenii se pot naște cu un suflet rău, otrăvit, pătat sau sunt produsul mediului în care s-au dezvoltat? Ce se întâmplă în mintea și în sufletul celor ca Ralph?”.

Instalația cuprinde două dintre spațiile prezente în spectacol care caracterizează personajele-motor ale acțiunii, plasate față în față. Efectul creat este unul straniu, neliniștitor. Între aceste două spații este poziționat un ecran de proiecție care creează impresia unui acvariu, etanș, de parcă individul din spațiul alăturat îl urmărește pe celălalt ca pe un exponat. Publicul se poate pune în pielea criminalului încarcerat.

FROZEN

București: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”

Facultatea de Teatru

Licență

Coordonatori: Conf.univ.dr. Ștefan Caragiu