Skip to main content

Miruna-Patricia Lup

Miruna Lup a absolvit Facultatea de Arhitectură de Interior de la UAUIM din București în 2021. Crede că spațiul interior trebuie proiectat cu și pentru oameni, deoarece tot ceea ce ne înconjoară are impact asupra vieții noastre și că datoria ei este transformarea spațiilor interioare în habitate.

Forest Soul - complex ecoturistic off-grid

Lucrare selectată la DIPLOMA 2021

Conceptul este construit în jurul relației dintre om și natură, având cuvintele cheie: durabilitate, ecoturism, viața în mediul rural, comunitate, sănătate și natura ca resursă de viață și energie.
Proiectul propune un complex ecoturistic off-grid, o intervenție reversibilă care să nu lase urme permanente asupra mediului natural.
Pe lângă beneficiile evidente ale timpului petrecut în natură pentru sănătatea oamenilor, în ultima vreme, ecoturismul a fost văzut ca una dintre principalele modalități de dezvoltare durabilă a comunităților din zonele rurale defavorizate pentru a le salva de migrația urbană și, în cele din urmă, de transformarea lor în „sate fantomă” care devin atât o problemă socială, cât și una de mediu.
De asemenea, complexul își propune să lege comunitățile locale cu turiștii, promovând forme sustenabile de turism, precum și să devină un model pentru viitoarele proiecte de dezvoltare în zonele rurale din regiune, menținând, în același timp, viu spiritul locului.

Forest Soul - complex ecoturistic off-grid

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură de Interior

Disertație

Coordonatori: Conf. Dr. Arh. Oana Diaconescu