Skip to main content

Caliopi Radu-Gheorghiu

Caliopi este absolventă a secției de Design de Produs din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, fiind student bursier pe tot parcursul celor 5 ani de studiu și pasionată de domeniul proiectării ce îmbină gândirea analitică și cea creativă.

Filtrium - mască de protecție împotriva gazului tritiu

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Filtrium reprezintă modalitatea completă de protecție respiratorie împotriva gazului contaminant-tritiu prezent în spațiul de muncă al industriei energetice nucleare. Din interviurile susținute, discuțiile și vizita de la Centrala Energetică Nucleară-Cernavodă, au reieșit nemulțumirile prezente referitoare la echipamentul în uz, iar acestea au stat la baza motivației designerului de a inova și reda încredere utilizatorului.
Soluția proiectului presupune semi-masca reutilizabilă de protecție ce dispune de două filtre de unică folosință cu un sistem integrat de umectare al filtrelor în prealabil, pentru a asigura o corectă și sigură funcționare a acestora. Pentru diminuarea temperaturii resimțite se utilizează căptușeala interioară de răcire termică ce nu compromite integritatea sigiliului, iar pentru facilitarea comunicării între membrii echipați a fost integrată componenta semitransparentă ca parte a corpului măștii.

Filtrium - mască de protecție împotriva gazului tritiu

București: Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu'

Facultatea de Arhitectură de Interior

Proiect licență

Coordonatori: Asist. dr. designer Bogdan Ioniță