Skip to main content

Kimberly Ligia Vintilă

Kimberly Ligia Vintilă este un artist vizual din București, ce activează în domeniul scenografiei. Aceasta are un număr considerabil de proiecte pe scenele teatrului din București. În prezent, este interesată de modalitățile de transformare a spațiilor neconvenționale în spații artistice.

Exploatarea spațiilor neconvenționale în scenografia de teatru și eveniment artistic

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Proiectul de cercetare vizează explorarea și exploatarea locațiilor alternative care pot găzdui atât spectacole de teatru, cât și alte tipuri de evenimente artistice, precum vernisaje, concerte, spectacole de dans, prezentări de modă etc. Scopul principal al lucrării este transformarea spațiilor publice, naturale, private sau industriale în spații artistice.

Proiectul de cercetare propune: o documentare riguroasă în ceea ce privește istoricul și prezentul spațiilor alternative de teatru și eveniment artistic; identificarea, pe teren, a locațiilor cu potențial scenografic și crearea mijloacelor sceno-tehnice necesare în vederea transformării acestora în spații de spectacol; proiectarea unui spațiu multifuncțional dinamic ce poate îndeplini cerințele scenografice a mai multor tipuri de evenimente, precum și aplicarea practică a unor proiecte de scenografie inedite de teatru și eveniment artistic în spațiile create.

Exploatarea spațiilor neconvenționale în scenografia de teatru și eveniment artistic

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Disertație

Coordonatori: Lect. univ. dr. Roxana Ionescu