Skip to main content

Tania Man

Tania Man este un designer de produs emergent, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din Cluj-Napoca. Aceasta are ca direcție profesională designul de mobilier și consideră că tehnica este cea care stă la baza procesului de design.

Dezvoltare de mobilier accesibil prin intermediul elementelor de îmbinare

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Proiectul Ambla din cadrul lucrării de licență reprezintă un set de elemente de îmbinare din plastic printate 3D, care alături de repere din placaj, formează obiecte de mobilier. Acesta are ca scop accesibilitatea unui public cât mai mare la customizarea spațiului pentru a se înconjura de un mediu creativ și care realmente să îl reprezinte.

În cadrul acestui proiect, au fost explorate două direcții de dezvoltare - un set de obiecte de mobilier gata proiectate a căror producere în serie este facilă și cu costuri reduse, Ambla Furniture, și o serie de elemente de îmbinare universale, care pun la dispoziție o abordare DIY a spațiului, Ambla Universal.

Ambele proiecte permit versatilitate în ceea ce privește textura și culoarea datorită producerii cu costuri reduse iar, pentru cei ce au posibilitatea, fișierele 3D ale elementelor de îmbinare pot fi accesate pentru printare 3D.

Dezvoltare de mobilier accesibil prin intermediul elementelor de îmbinare

Cluj-Napoca: Universitatea de Artă și Design

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. univ. dr. Mihnea Ghilduș