Skip to main content

Răzvan Pîrcălăbescu

Răzvan Pîrcălăbescu este proaspăt absolvent al secției de Pictură din cadrul Universității Naționale de Arte Plastice, unde a lucrat sub îndrumarea Lect. Univ. Dr. Mihai Sârbulescu. Fiind pasionat de arta plastică, acesta a realizat și a participat în numeroase expoziții, atât în România cât și în alte țări, precum Belgia și Grecia.

Dezumanizarea umanității

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Prin proiectul Dezumanizarea umanității”, Răzvan Pîrcălăbescu prezintă ce se întâmplă în momentull în care aluneci în capcana dorinței de evoluție excesivă, din lumea palpabilă unde toți suntem alcătuiți din carne și oase, cu nevoi fiziologice și suflet. Aceasta definește ultima șansă de confirmare a personalității umane, chiar și singura modalitate de evoluție personală, care este vândută „ieftin”, printr-o dorință de evoluție ireală.
Tema propusă a fost dezvoltată într-o manieră gestuală și expresivă pentru a putea crea mai facil o conexiune între public și lucrări. De asemenea, lucrările sunt concepute în tehnici variate, precum instalație cu obiecte, pictură și fotografie. Astfel, ideea în sine este expusă mai crud și evidețiată cât mai direct prin materiale organice și cât mai apropiate de vulnerabilitatea realității în care am fost creați și trăim, precum și făcând o legătură la nivel rațional și fizic între artă și ființele umane, ambele fiind create din material natural.

Dezumanizarea umanității

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Plastice

Proiect licență

Coordonatori: Lector Univ. Dr. Mihai Sârbulescu