Skip to main content

Miruna Stroe

Miruna Stroe, proaspăt absolventă a Facultății de Arhitectură, și-a descoperit afinitatea pentru readucerea trecutului în prezent în cadrul unui proiect internațional în Marsilia și a decis să aducă același spirit și în orașul natal, folosind reconversia patrimoniului industrial cu scopul regenerării urbane.

CONVERSIE ȘI EXTENSIE A ANSAMBLULUI MORII VIOLATTOS. De la Ruină la Pol Cultural

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Având ca punct central Moara Violattos, localizată în Brăila pe Faleza Dunării la limita dintre orașul istoric și zona industrială, proiectul propune o modalitate de reconectare la nivel urban, la nivelul vecinătății dar și la nivelul ansamblului în sine, unul dintre scopurile principale ale proiectului fiind generarea de noi spații publice care să reconecteze centrul istoric și zona Falezei.

Scara masivă a clădirii în raport cu orașul a impus alegerea unei varietăți de funcțiuni, grupate în funcție de natura acestora dar și de trama inițială a clădirii, astfel încât modificările să fie minime. Corpul adițional este conceput astfel încât să asigure conexiunea la nivelul ansamblului dar și la nivel urban, acomodând simultan funcțiuni cu un puternic caracter public. Această  adiție se subordonează în totalitate Morii, iar imaginea acesteia este inspirată de clădirile inițiale.

CONVERSIE ȘI EXTENSIE A ANSAMBLULUI MORII VIOLATTOS. De la Ruină la Pol Cultural

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Disertație

Coordonatori: Dr.arh. Ștefan Simion