Skip to main content

Andreea Sandu

Andreea este o persoană plină de energie, atrasă de natură, dar și de artă. Pasiunile pentru călătorii și cunoaștere au contribuit la abordarea sa creativă, iar experiența Erasmus, precum și munca într-un birou i-au influențat gândirea și abordarea proiectelor.

CONFECȚIA S.A. SIMBIOZA DINTRE TRECUT ȘI PREZENT, VECHI ȘI NOU

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Subiectul proiectului prezent este fosta Fabrică de Confecții SA, care se află în orașul Tg. Jiu. Situl, întins pe aproape doua hectare, se află vizavi de parcul Coloanei Infinitului, unul dintre cele mai importante monumente din oraș.
Obiectivul principal al proiectului este reabilitarea funcţională a acestui imobil, în prezent abandonat, și găsirea unor noi posibilităţi de dezvoltare şi promovare a zonei, Parcului Coloanei fără Sfârșit.

Proiectul se concentrează pe elaborarea unor principii de proiectare durabile din punct de vedere ecologic, adecvate pentru reciclarea fondului de clădiri existente. Principiile de proiectare ale reciclării evidențiază posibilele relații dintre clădirea originală și noua intervenție. Cercetarea se bazează pe implementarea conceptelor biologice în domeniul arhitectural.

Se vor regăsi: un spațiu public al artei experimentale, spaţii de expunere, toate acestea făcând parte dintr-un proiect de regenerare urbană şi culturală.

CONFECȚIA S.A. SIMBIOZA DINTRE TRECUT ȘI PREZENT, VECHI ȘI NOU

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură de Interior

Disertație

Coordonatori: Conf. Dr. Arh. Oana Diaconescu