Skip to main content

Mihai Birtu

Mihai urmărește ca activitatea și lucrările sale să fie scurte comentarii asupra unor teme sociale care îl preocupă, prin suprapunerea a multiple straturi simbolice, materializate printr-o puternică prezență vizuală.

CERrT- catalizator social și identitar

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022 

Situl ales are potențialul de a cuprinde și îmbina toate perioadele de timp și straturile culturale diferite care alcătuiesc această zonă cosmopolită din centrul orașului Craiova, afectată de schimbări rapide și haotice, devenind astfel un catalizator social și identitar.

Acest proiect urmărește în special reintegrarea sitului prin adresarea problemei conflictelor etnice și a urii rasiale cu care se confruntă comunitatea romă din oraș, oferind un sistem de sprijin educațional și o interacțiune mai sigură cu cetățenii care nu sunt de etnie romă, construind încredere și înțelegere de ambele părți. Această coeziune va fi materializată în spații destinate activităților și socializării, cu scenarii multiple de utilizare, recuperarea spațiului public precum și printr-o extindere care va găzdui programul educațional.

Modul în care extinderea ocupă parcela este un răspuns activ la cerințele sitului existent, prin construire într-o manieră intenționată și conștientă.

CERrT- catalizator social și identitar

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură de Interior

Disertație

Coordonatori: Conf. Dr. Arh. Oana Diaconescu; Asist. Dr. Arh. Pietro Dorissa