Skip to main content

David Baciu

David Baciu este un arhitect junior pasionat de ceea ce face și care vede arhitectura ca o artă meșteșugărească. Are un simț practic asupra lucrurilor ce-l înconjoară, considerând că relația directă cu materialul influențează modul în care ia contur obiectul de arhitectură.

Centru Salin de Relaxare și Terapie Slănic

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Proiectul imaginează un cadru al interacțiunii omului cu un material în aparență banal și totuși cu un caracter aparte, sarea. Întreg demersul a avut la bază reabilitarea celei mai adânci saline din Europa și implicit rezolvarea unei probleme la nivel urban a orașului Slănic. În prezent, cel mai mare disconfort este dat de lipsa segregării între accesul minerilor și cel al turiștilor în salină. Întreg demersul a luat naștere în jurul reabilitării vechiului turn de acces ce este totodată un reper major la nivelul orașului.
Extinderea dorește să fie una subtilă în raport cu elementele existente, preluand direcțiile principale trasate de clădirile aflate pe sit, dar și de topografia locului. La nivel senzorial proiectul defineste o serie de experiențe diferite potențate prin configurarea spațială la nivel arhitectural: zona minerală (salina și biblioteca de sare), curtea interioară cu apă sărată, gradina cu plante saline.

Centru Salin de Relaxare și Terapie Slănic

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Disertație

Coordonatori: Șef lucr. dr. arh. Duțescu Mihai