Skip to main content

Miruna Buza

Miruna este proaspăt absolventă a Facultății de Arhitectură din București. Încă din primii ani de facultate, Miruna și-a afirmat latura artistică în numeroase proiecte, prin intermediul cărora a încercat să îmbine inovația conceptelor artistice cu pragmatismul meseriei de arhitect.

Centru alternativ de performanță în artă în vechiul port din Amsterdam

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Proiectul își îndreaptă atenția către o fostă zonă puternic industrializată, un sit abandonat la începutul anilor 70, care a devenit casă pentru comunitățile de squatteri, ce ulterior au intrat în conflict cu autoritățile. Situl proiectului a fost salvat de la dezvoltările capitaliste în urma numeroaselor proteste organizate de localnici. Terenul este momentan unul controversat, iar proiectul propune RE-cuperarea sa.
Răspunsuri responsabile față de mediu stau la baza propunerii. Materiale locale, cu o cu amprenta de carbon scăzută, au fost folosite cu orice ocazie. Mii de containere ruginite sunt aruncate anual în gropile de gunoi din jurul orașului port. Proiectul propune RE-folosirea acestora.
Fiind cel mai mare spațiu verde pe o suprafață de câteva mile, situl va deveni un punct de atracție pentru artiști, vizitatori, turiști, ajutând astfel comunitatea artistică să înflorească. Amprenta la sol a clădirii este redusă la minimum iar vegetația este lăsată să crească incontrolabil. Acesta este procesul RE-sălbăticirii.

Centru alternativ de performanță în artă în vechiul port din Amsterdam

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Disertație

Coordonatori: Prof.dr.arh. Dorin Stefan