Skip to main content

Alesia Cîdă

Absolventă a Universității de Arte din Londra, Alesia se focusează pe reciclarea obiectelor găsite în magazine second-hand și donații din comunitate, folosind tehnici personalizate precum broderie cu multiple materiale. Munca sa este prezentă în diverse publicații fizice și online, precum Pap Magazine,GLAMOUR România și Gen, Revista.

Ce urmează după capitalism?

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

„An curent: 2100. Criza climatică a devenit îndeajuns de severă încât neluarea unor măsuri urgente ar fi dus la sfârșitul omenirii. Capitalismul a căzut și România se lovește de un nou regim politic: eco-frugalism. Utilizarea resurselor virgine a fost interzisă. Clădirile umplute cu reclame care te îndemnau să cumperi sau să pariezi online sunt acum covârșite de natura scăpată de sub control. Pentru a crea un mediu imersiv, abordarea vizuală este asemenea unui joc video.”

Acest proiect se bazează pe comunitate. Folosind obiecte și materiale neconvenționale donate de familie, prieteni și cunoștințe, noi metode de upcycling au fost dezvoltate. Printre metodele noi se enumeră incorporarea cablurilor de încărcător în haine, îmbinarea mai multor materiale prin înțepare pentru a crea o nouă suprafață textilă dar și broderie folosind aceeași tehnică în combinație cu păr uman. Fiecare ținută onorează contribuția susținătorilor și a donatorului - inițialele acestora sunt însemnate pe suprafața exterioară sau pe căptușeală.

Ce urmează după capitalism?

Universitatea de Arte din Londra

Colegiul de Modă din Londra

Proiect licență

Coordonatori: Senior lecturer Amber Brierley