Skip to main content

Adelina Enache

Adelina Enache este un designer care încă își dă timp să se descopere, integrând ilustrații în multe dintre proiectele sale. A descoperit că îi place să învețe lucruri științifice și să-i învețe și pe cei din jur despre ele, și face asta scriind, desenând și producând design editorial.

Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex?

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Plecând de la textul autoarei canadiene Meg Hickling, „Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex”, prezenta lucrare ia forma unui ghid introductiv pentru părinți și copii, prin care să stabilească o relație de încredere cu disciplina educație sexuală. O astfel de abordare este necesară în contextul lipsitei educații sexuale din România.
Cartea are un rol formator pentru părinți și copiii lor de 2-4 ani - o carte menită să fie parcursă împreună, pentru a crea o comunicare în afara inhibiției și rușinii. Ilustrațiile care acompaniază și sporesc textul au scopul de a educa părinții și copiii despre normalitatea subiectului. Ele sunt fie științifice, informând despre anatomia sistemului reproducător, fie de tipul „bandă desenată”, redând poveștile hazlii ale autoarei și pentru a demonstra că educația sexuală poate fi o știință distractivă și „respectabilă”.

Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex?

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lector univ. dr. Adelina Butnaru