Skip to main content

Ana Maria Stroie

Ana-Maria Stroie a absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția Ceramică (licență și master). Abordează experimental materiale ceramice atât decorative, cât și utilitare. După un parcurs de cercetări ale formelor organice, interesele s-au orientat spre geometrizarea acestora.

Caracterul formelor în schimbare

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Lucrarea se concentreaza asupra schimbării, pornind de la cele trei forme de bază - pătrat, cerc și triunghi. Conceptul este inspirat de mișcarea Școlii de la Bauhaus, care s-a manifestat acum 100 de ani, într-un context social fragil, marcat de sfârșitul Primului Război Mondial. Societatea post-pandemică din prezent este predispusă către schimbări la un nivel similar perioadei de existență a Școlii de la Bauhaus.
Cele trei elemente de bază, deși sunt modificate structural, își păstrează caracteristicile formei originare. Acest concept a fost influențat de experiențele personale din ultimii doi ani, care au produs schimbări interne profunde. Lucrarea are în spate călătoria către autocunoaștere și reflecția asupra păstrării trăsăturilor primare ale individului în contextul incertitudinii sociale și influențelor exterioare. Lucrarea este realizată din porțelan turnat în negative de ipsos.

Caracterul formelor în schimbare

Universitatea Națională de Arte din București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Disertație

Coordonatori: Conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu