Skip to main content

Dragoș Toacă

Dragoș TOACĂ este absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București (promoția 2015-2021), perioadă în care a participat la numeroase concursuri și a organizat împreună cu alți colegi expoziții precum ,,Nostos: Expoziție de Arhitectură".

Camera din grădină: Villa Petre P. Carp, Țibănești, Iași

Lucrare selectată la DIPLOMA 2021

Proiectul este situat în grădina Villei Petre P. Carp (sec XIX), situată în partea de N-E a României. Statu-quo-ul și motivul alegerii acestui loc:
În România, în ultimul timp, există un interes tot mai mare pentru revenirea la tradiții și ruralitate. Atât de mult încât situri de patrimoniu din zona rurală au fost transformate într-o rețea de școli de vară cu scopul de a reconecta orașul la învățături rurale, împingând astfel ruralitatea către un fundal sustenabil. Villa Petre P. Carp este un model al revenirii unui monument istoric în conștiința socială; aici au loc ateliere de: fierărie, tâmplărie și olărit, coordonate de invitați- specialiști din Franța.
Luând în considerare situația actuală a locului, a devenit clar că acest proces este obstrucționat de lipsa unor spații adecvate. Proiectul abordează direct aceste probleme prin crearea unor spații special destinate evenimentelor, spații de atelier și camere pentru cazare temporară, precum si reconstrucția parcului dendrologic.

Camera din grădină: Villa Petre P. Carp, Țibănești, Iași

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Disertație

Coordonatori: Conf. dr. arh. Florian Stanciu