Skip to main content

Szilvia Hanczig

Practica artistică a Szilviei gravitează în jurul experienței umane, a sufletului și emoției. Ea explorează prin monotipie și ilustrație concepte precum identitatea individuală și socială, memoria ca marcă a existenței, mundanul și viața de zi cu zi.

Cadențe Domestice

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

„Acasă” este spațiul cercetat în cadrul proiectului, din dorința de a surprinde felul în care se resimte prezența omului prin absență, și modul în care acest spațiu se transformă prin „locuire”.
Locuința reprezintă primul univers al omului din momentul nașterii, fiind propriul său colț de lume, unde toate elementele ei sunt organizate după propriile nevoi, idei și gusturi. Ca o îmbrățișare maternă, casa păstrează copilul și amintirile acestuia în pereții ei, iar cu timpul, aceasta devine o oglindă a omului și al personalității acestuia. În cadrul proiectului s-a realizat o transpunere în vizual a unor calități intangibile locuinței, cum ar fi comfortul, contemplarea, familiaritatea și apartenența, văzute prin prisma relației omului cu spațiul. Într-un final, monotipiile realizate surprind anumite detalii care spun o poveste, realizând atât o biografie a spațiului domestic, cât și o biografie a omului.

Cadențe Domestice

Cluj-Napoca: Universitatea de Artă și Design

Facultatea de Arte Plastice

Proiect disertație

Coordonatori: Conf. univ. dr. Cristian Opriș