Skip to main content

Silvia Marina Guguloi

Silvia Marina este o fire sensibilă care încearcă să își depășească propriile limite. Îi plac proiectele curajoase, care își propun să îmbunătățească viața comunităților, a locuitorilor orașelor căruia i se adresează.

Bloom Market - Piața „George Coșbuc", București

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Piața de flori vorbește despre conservarea unei memorii a locului, pe care o protejează prin acoperisul generos. Proiectul își propune să unifice insula destructurată, să o armonizeze cu suprafețele uriașe ale fabricilor urbane abandonate și să recreeze o legătură pietonală ștearsă de-a lungul istoriei.
Porticul și piața în sine realizează un traseu de curți pe lângă cele două case existente în vecinătatea lotului, oferindu-le o poziție privilegiată și integrându-le în volumetria pieței printr-o curte acoperită ca element de legătură între cele două funcțiuni. Curtea joacă un rol important în insulă. Ea își deschide măreția cunoscătorului, nefiind vizibilă în toalitate din stradă. Astfel, piața interioară poate evada în spațiul exterior. Practic florile cuceresc insula prin această legătură. Transparența și regularitatea sunt utilizate ca mijloc de a pune în evidență grația florilor dar și din dorința de a nu concura cu bogăția acestora, punându-le în umbră.

Bloom Market - Piața „George Cosbuc", București

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"

Facultatea de Arhitectură și Urbanism

Disertație

Coordonatori: Conf. dr. arh. Mihaela Pelteacu