Skip to main content

Ecaterina Axinia

Axinia Ecaterina este absolventă a secției de Arte Decorative - Design de Bijuterie. Pasiunea pentru bijuterie a apărut încă de la o vârstă fragedă, iar faptul că a reușit să studieze acest domeniu în Romania, a fost o mare bucurie pentru ea. Este o persoana foarte ambitioasa, deschisă și curioasă.

Bijuteria de autor, emoţie şi obiectualitate

Lucrare selectată la DIPLOMA 2019

Proiectul de licență „Bijuteria de autor, emoție și obiectualitate” este o colecție de trei piese ce reprezintă trei stări ale ființei umane: Anxietatea, Furia și Iubirea. Prin acest proiect a vrut să aducă în atenția societății faptul că în detrimentul artelor, mai ales prin cadrul bijuteriei de autor, se pot exprima stări atât negative cât și pozitive.
“Once upon of time în people minds” este o piesă realizată handmade, prin construirea unei structuri de aluminiu, vopsite apoi în auriu, modelată astfel încât să susțină o placă de Plexiglas, ce are imprimată pe ea o palmă.
“Not all evil is necessary bad” este un colier pentru umeri creat din placaj de mousse, polisat și pictat manual. Fiecare element este prins printr-un fir elastic, astfel piesa își poate modifica lungimea, datorită circumferinței pieptului purtătorului.
"The journey is not over" este un inel realizat prin modelare 3D în programul Rhinoceros 5.0, apoi printat în alama, la final fiindu-i adauga-te două perle.

Bijuteria de autor, emoţie şi obiectualitate

Universitatea de Vest

Facultatea de Arte și Design

Proiect licență

Coordonatori: Prof. Univ. Dr. Camil Mihăescu, Prof. Univ. Lect. Alexandru Cristian Bunii