Skip to main content

Iulia Cristina Tudosie

Iulia Tudosie a studiat arhitectura în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. A fost editor al revistei de arhitectură Mazzocchioo și voluntar în cadrul mai multor festivaluri de film - BIFF, Les Films de Cannes a Bucarest, PIFF - experiențe ce au întărit dorința apropierii arhitecturii de alte forme ale artei.

Arhiva deschisă - Extinderea Muzeului Național de Artă Contemporană, Calea Moșilor, București

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Conceptul de „arhivă deschisă” vorbește despre muzeul contemporan, despre arta care îl ocupă și publicul căruia i se adresează. Apărut ca răspuns al nevoii urgente a MNAC-ului de a-și conserva patrimoniul mobil, proiectul din Calea Moșilor reprezintă acel loc plasat în miezul comunității, democratic, responsabil în conservarea trecutului, chiar și al unui trecut recent / imediat - așa cum se prezintă arhivarea artei contemporane, un loc al memoriei vii.
Cuvântul „deschis” îmbracă o multitudine de definiții, lărgește câmpul de lucru, vorbind atât despre deschiderea către public, cât și despre proiectul arhitectural ca proiect deschis - care permite reconfigurări cu fiecare expoziție și lucrare de artă căreia îi devine cadru. A deschide - a lăsa finalul „nefinalizat”, a permite un spectru infinit de evoluții, fără a imprima un final decis(iv).

Arhiva deschisă - Extinderea Muzeului Național de Artă Contemporană, Calea Moșilor, București

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură

Proiect disertație

Coordonatori: Conf. Dr. Arh. Ștefan Simion; Conf. Dr. Arh. Celia Ghyka; Asist. Dr. Arh. Daniela Calciu; Ing. Mădălin Coman