Skip to main content

Dragoș Dogioiu

Dogioiu Dragoș-Ion, absolvent al Facultății de Film - Centrul CINETIc, este un artist New-Media interesat de studiul memoriei și de experiențe narative. Este membru al grupului kinema ikon, utilizând animația, sunetul, realitatea virtuală și interactivitatea în spațiul digital.

Anamnesis

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Anamnesis este o experiență interactivă în VR ce explorează trei amintiri episodice din copilăria autorului. Jucătorul începe experiența la o răscruce de drumuri, unde poate accesa una din amintiri prin examinarea unor fotografii cu ajutorul mâinilor virtuale. 
Întâmplările din Anamnesis sunt puternic influențate de imaginație, de unde rezultă 
percepția distorsionată asupra realității. Acțiunea are loc atât în medii rurale, cât și urbane. Experiențele disponibile pentru jucător sunt: vizitarea un cimitir al eroilor din WW I (Cimitirul), adăpostirea de un moroi (creatură din folclor) într-un pod cu fân (Podul) și ascunderea de un intrus supranatural ce pătrunde în casă în timp ce părinții sunt plecați la muncă (Apartamentul).
Completarea unui nivel transportă jucătorul înapoi la răscrucea de drumuri, unde poate selecta o altă amintire. Timpul estimat pentru traversarea întregii experiențe este de 25-30 min.

Anamnesis

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București

Facultatea de Film - Centrul CINETIc

Disertație

Coordonatori: Dr. Alexandru Berceanu