Skip to main content

Ancuța-Maria Ilie

Ancuța este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare și a Universității Naționale de Arte, specializarea Istoria și Teoria Artei. Este pasionată de artă și design și de semnificația și scopul lor în viața de zi cu zi.

Amenajare mansardă în imobil rezidențial, București, str. Roma, nr. 40

Lucrare selectată la DIPLOMA 2019

Mansarda este un spațiu special al casei, un loc al memoriei și al amintirilor din copilărie. Аmenаjаreа unui аstfel de loc este unа deosebită, аtât prin prismа încărcăturii аfective, dаr și dintr-o perspectivă prаctică, а formei/geometriei spаțiаle care trebuie puse în valoare și fructificate. Codul întregii amenajări propuse, celula conceptuală din care a crescut întreaga amenajare, este un nod central, foarte dens material și funcțional cu o rarefiere în piese a marginilor. Toate elementele de mobilier îmbracă insula centrală în funcțiuni servante (baie, depozitare, bucătărie, dormitor). O forță funcțională adună totul în centru, pe margni rămânând doar liniștea șuetei, a meditației sau socializării la o cafea. Prin acest proiect, autoarea a intenționat să redea locuirii acest spațiu care a servit mult timp drept depozit, printr-o amenajare care să respecte spiritul casei, să fructifice calitățile spațiale ale podului, dar să exprime în аcelаși timp prezentul intervenției.

Amenajare mansardă în imobil rezidențial, București, str. Roma, nr. 40

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Arhitectură de Interior

Proiect licență

Coordonatori: Prof. Dr. Arh. Agostino Bossi, Università degli Studi di Napoli „Federico II” Prof. Dr. Arh. Marius Marcu-Lapadat, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București Profesor colaborator Conf. dr. arh. Françoise Pamfil