Skip to main content

Oriana Aslovici

Aslovici Oriana este absolventă a secției de Ceramică-Sticlă-Metal din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Creația Orianei este marcată de prezența unor teme sociale ce surprind esența existenței umane. În viziunea ei se remarcă o trecere subtilă de la figurativ la abstract.

Alegoria Zicalelor Românești

Lucrare selectată la DIPLOMA 2021

„Alegoria zicalelor românești” reprezintă conexiunea puternic înrădăcinată între om și originea sa. Observând cu mare atenție legătura dintre cultura etnologică românească și modul în care indivizii își exprimă ideile în comunicarea cotidiană, se poate remarca faptul că folosirea proverbelor și zicalelor are o însemnătate riguroasă. Ansamblul este format din multiple piese independente, asemenea unui grup social, fiecare prezentându-și propria poveste. Individual, piesele sunt compuse, la rândul lor, din mai multe elemente diferite care se completează reciproc și care ajută la transmiterea mesajului într-un mod cât mai direct și coerent.
Autoarea a ales să transpună seria în lut șamotat negru și alb, iar formele de bază au fost create prin tehnica presării, ca mai apoi să intervină cu modelaj liber.

Alegoria Zicalelor Românești

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. Univ. Dr. Dănuț Alban