Skip to main content

Irina Motroc

Irina Motroc este o artistă multidisciplinară care trăiește și lucrează în București. Absolventă a Universității Naționale de Arte București, în cadrul departamentului Grafică, Irina este angajată într-o practică artistică ce folosește medii precum grafica, fotografia, video, instalația.

Aici am stat

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

„Aici am stat” documentează reconstituirea unui spațiu prin filtrul memoriei, cartografierea unui cadru interior prin încercarea de a reconstrui o imagine, alăturând părți dintr-o memorie fracturată.

Proiectul surprinde încercarea de a reconstitui amintirea unei case, indexarea unei emoții, un proces care implică apropierea atât a unui gând din trecut, cât și a unui loc prezent, reconectarea, explorarea și înțelegerea spațiului într-un context actual. Este adusă în discuție transformarea, sugerând modul în care natura preia treptat controlul asupra zonelor create de om și subliniază persistența acesteia în a-și recăpăta spațiul și a redefini peisajul.

Proiectul are ca scop construcția unei narațiuni vizuale care pune în prim-plan ideea de absență, dar și ceea ce ia locul absenței, explorând modalități prin care acestea pot fi reprezentate și interpretate, folosind materia organică ca bază pentru a recompune și pentru a crea un dialog între prezent și memorie.

Aici am stat

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Plastice

Proiect disertație

Coordonatori: Conf. univ. dr. Carmen Apetrei