Skip to main content

Mihaela Maria Negură

Maria este o persoană creativă și pasionată de design, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu'. Simte că este într-o cursă cu ea însăși și se perfecționează învățând din fiecare proiect. Aduce la viață atât procesul de proiectare, cât și inovație.

Acordarea prmului ajutor si transportul pacientilor

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Proiectul dorește să vină în sprijinul satelor și comunităților din Africa, care se confruntă zilnic cu problema acordării primului ajutor și a transportului pacienților către spitale în cel mai scurt timp. Această nevoie se datorează distanțelor lungi de circa 8km, pe care pacienții trebuie să le parcurgă fie pe jos, fie cărați pe tărgi improvizate de către localnici, pe drumuri accidentate.
Pe lângă aceste aspecte, rata mortalității este foarte mare, în special în rândul femeilor însărcinate, care, de obicei, nasc pe marginea drumului sau se află în incapacitatea de a ajunge la spital dacă exista complicații. Mai mult, proiectul îi are în vedere și pe copiii și adulții bolnavi de malarie, infecții respiratorii și diaree (problemele principale în acele comunități) sau care se confruntă cu răni sau alte boli ușoare.

 

Acordarea prmului ajutor si transportul pacientilor

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București

Facultatea de Arhitectură de Interior

Disertație

Coordonatori: Prof. dr. arh. Răzvan Luscov