Skip to main content

Closing party

event-image

Descriere petrecere

DIPLOMA și feeder.ro își unesc forțele pentru a vă oferi petrecerea de încheiere cu un amestec corect de artă și sunet.

Cu această ocazie, vă prezentăm o ediție specială a seriei feeder sound LIVE stream, care creează o punte între DJ set-ul lui Piktor și pictura live a Irina Mocanu, o șansă de a experimenta o performanță multidisciplinară realizată de doi artiști din domenii diferite, completându-se reciproc. Seara ia un spin distinct cu selecțiile minimaliste stratificate ale lui Eirwud Mudwasser, presărate / îmbinate cu referințe eclectice și o atmosferă balearică inconfundabilă.

18:00 – 20:00 – Piktor (dj set) & Irina Mocanu (live painting) | feeder sound LIVE STREAM 
20:00 – 23:00 – Eirwud Mudwasser

 

Piktor (dj set)
Născut în România și domiciliat acum în Viena, Austria, Piktor este cunoscut pentru selecțiile sale vibrante ca DJ, precum și pentru colaborările sale cu Lokomotiv, Subtil Records și Baumbaum Label, unde a lansat recent EP-ul „Second Thoughts”. Piktor a produs cel de-al doilea vinil feeder sound, intitulat „Similar Feelings”, care conține trei piese originale și a cărui copertă prezintă opera de artă murală Un-hidden de KSELEQOQYNQYSHY. Anul trecut, mixul său pentru seria de podcasturi feeder sound a fost numărul 1 în TOP 10 anual.

Irina Mocanu (live painting)
Irina Mocanulucrează și locuiește în București, unde creează și experimentează în multiple arii precum ilustrație, animație, design de produs sau street art. Este o persoană care „vorbeșei mai bine prin vizual”, abordândîn lucrările ei un spectru larg de teme și tehnici care interacționează direct cu privitorul. Ca designer, Irina Mocanu a realizat proiectul LumiLuna, care aduce luna în casa oamenilor într-un mod plăcut și util.

Împreună cu Sandy Bălășoiu formează Graffete, un crew feminin de street art care ilustrează idei creative în spațiul public. Anul trecut, au fost implicate în proiectul amunoras.ro în cadrul Street Delivery București.

Harta Un-hidden Romania indexează câteva dintre lucrările realizate de Irina Mocanu, iar în curând avem ocazia să vedem procesul ei de lucru, pas cu pas.

Eirwud Mudwasser
Aliasul tânărului producător român Vlad Matei vorbește despre o legătură spirituală cu natura și despre dorința spre o puritate a formei în gusturile eclectice care îi alcătuiesc sunetul.În producțiile sale, precum și în DJ sets, formula constantă, care-i definește sunetul, este un mix de ritmuri noi, dub, tribal house, Berlin School electronics, clasice afro-cosmice și abordarea leftfield asupra „balearic” care a câștigat teren în anii recenți. Călduros, dar vicios, echilibrul dintre metal și organic este ca un miez care oscilează de-a lungul pieselor din debutul său 12″ la Balearic Social. Deoarece nu este genul care preferă bucăți scurte, acestea sunt roadele aranjamentelor atente pe synth gears clasice. O mare parte din stilul său își are rădăcinile în fascinația pentru estetica filmelor japoneze de arte marțiale, care oferă substanță abordării sale disciplinate: uneori se învecinează cu minimalismul, dar întotdeauna cu o fereastră deschisă spre sălbăticie.
Cuvinte de Simon Eliasson.

În 2019, Eirwud Mudwasser a produs un album, sub forma unui vinil în ediție limitată, lansat de casa de discuri japoneză Snaker.

Despre Diploma
Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tânără generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

Ediția 2019 a DIPLOMA prezintă cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de artiști și creativi, absolvenți ai tuturor facultăților vocațional-creative din România, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura și designul, selectate de către un board creativ format din seniori în domenii creative: arhitecți, designeri, galeriști, manageri culturali, urbaniști, fotografi, stiliști, redactori, antreprenori, graficieni, profesioniști activi și dedicați ariei lor.

Despre feeder sound
feeder sound este o investigație în activitatea artiștilor locali și internaționali, alcătuită din seturi de DJ și melodii contemporane curatoriate cu meticulozitate într-o colecție de sunete care promovează recunoașterea reciprocă și schimbul cultural între muzicieni din întreaga lume. Proiectul feeder sound își propune să creeze noi oportunități de expresie artistică pentru tinerii muzicieni și producători. Pe 17 Iulie am anunțat noul feeder sound OPEN CALL pentru creații audio pentru tineri DJ și muzicieni / producători audio.

În ultimii cinci ani, în fiecare vineri te invităm să asculți un nou episod de feeder sound podcasts. În 2019, extindem dimensiunea multidisciplinară a proiectului, adăugând o componentă vizuală. Fiecare video LIVE-stream feeder sound va fi o experiență nouă și complet distinctă. Vei avea șansa de a explora universul a doi artiști din domenii diferite, care lucrează unul lângă celălalt și care își completează lucrările reciproc.

Proiectul feeder sound este organizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic) prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN, Aria tematică: Artă digitală și noile media. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: CNDB, Zeppelin, Igloo, the Institute


Despre The Institute
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional.  Este fondator al Romanian Design Week, DIPLOMA, AdPrint, Internetics, Gala Societății Civile, Cartierul Creativ, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.


Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Speakeri

Program petrecere