Skip to main content

Despre DIPLOMA

The Institute și UniCredit Bank prezintă noile generații de creativi români, în fiecare an, la DIPLOMA.

Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății și că prezentarea acesteia se limitează de cele mai multe ori la publicul restrâns al cadrelor didactice, familiei și prietenilor, The Institute a lansat DIPLOMA - un eveniment dedicat, prin care încearcă să aducă lucrările de diplomă ale absolvenților de facultăți creative și vocaționale în atenția unui public cât mai larg. 
 
Prin implicarea facultăților creative, ne propunem să generăm un dialog atât între studenții din diferite domenii, cât și între facultăți, care să se dezvolte și să se transforme în parteneriate, proiecte comune, colaborări.

Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma au în vedere atragerea unui public interesat de artă și industrii creative, care poate fi un potențial angajator sau un partener al tinerilor absolvenți, organizatorii privind acest proiect ca o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi din România.

Programul festivalului, care se desfășoară pe parcursul a 10 zile, include atât o serie de expoziții dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate, precum și o serie de spectacole, audiții și evenimente dedicate Artelor Scenei, care sunt găzduite de partenerii festivalului.
 
Unul dintre obiectivele asumate ale proiectului Diploma a fost, încă de la început, dezvoltarea dialogului dintre tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile creative.

În 2018, pentru prima dată, din dorința de a amplifica acest dialog, dar și din convingerea că astfel tinerii vor beneficia de îndrumare și un important prim contact cu mediul profesionist, proiectul Diploma a devenit un proiect național, dedicat proaspeților absolvenți de facultăți creative și vocaționale din toată țara.

Proiectele înscrise sunt curatoriate de un board creativ, format din peste 30 de seniori în domenii creative: arhitecți, designeri, galeriști, manageri culturali, urbaniști, fotografi, stiliști, jurnaliști, antreprenori, graficieni, profesioniști activi și dedicați ariei lor, care sunt pregătiți să descopere avântul și munca unei noi generații de creatori.

Ei vor realiza selecția proiectelor de diplomă înscrise de proaspăt absolvenți și vor alege acele lucrări care se disting pentru a fi prezentate în expoziția centrală din toamnă, între 11-20 octombrie 2019, în București.