Skip to main content

Piața de Artă

event-image

Descriere conferinţă

O conferință dedicată tinerilor studenți și absolvenți de arte, interesați să afle, direct de la specialiști, despre cum funcționează piața de artă din România, care este specificul acesteia, dar mai ales cum și ce pot face pentru a intra rapid în acest univers.

Conferinţa este susţinută de Carmen Casiuc (curator), Ioana Ciocan (director Art Safari), Mihai Zgondoiu (artist, curator), Roxana Gamarț (fondator MOBIUS Gallery) şi Suzana Dan (fondatoare Noaptea Albă a Galeriilor).

CARMEN CASIUC

Carmen Casiuc este scriitoare de artă și curator. Lucrează cu idei și acțiuni care explorează relaţia dintre iraţional, tradiţiile ezoterice şi oculte din Modernism şi retorica producţiei artistice tinere. A studiat Istoria și Teoria Artei în cadrul Universității Naționale de Arte din București și a completat o rezidență de un an în Cercetare Vizuală la Universitatea din Lyon (PRES), Franța. A realizat un stagiu de un an în cadrul muzeului Albert şi Victoria din Londra, a colaborat cu galerii precum Nicodim (Bucureşti), Jecza (Timişoara), Mobius (Bucureşti) şi a coordonat programul atelierului 35 (Bucureşti) pentru ultimul an.

IOANA CIOCAN

Ioana Ciocan este curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari, membru în juriul Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 58-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia (2019), vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al consiliului științific al Muzeului Național Cotroceni.

MIHAI ZGONDOIU

Mihai Zgondoiu este artist, curator și galerist independent cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale. Începând cu anul 2014 este lector univ. dr. asociat la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018 (în paralel) și la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. De asemenea, Mihai a fost iniţiator şi coordonator al galeriei Atelier 030202 din București (2009 până în prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara (2012 – 2014) și Co-Curator al proiectului Atelier în tranziție (2009-2013).

ROXANA GAMARȚ

Roxana Gamarț este galerist, manager cultural și traducător literar, cu o deosebită sensibilitate în dezvoltarea comunității urbane din care face parte. În prezent, Roxana este fondatoarea galeriei de artă contemporană Mobius, deschisă în 2016, unde dezvoltă un program expozițional ce amplifică dimensiuni specifice literaturii, precum narațiunea, ficțiunea, identificarea și angajamentul spectatorului în relație cu obiectul artistic.

SUZANA DAN

Suzana Dan este artistă, producătoare și îngrijitoare de expoziții, fondatoare a Asociației Ephemair, inițiatoare a unor proiecte ca: Noaptea Albă a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor sau Art on Display. Din 1999 meșterește expoziții mai mult sau mai puțin personale. În ultimii trei ani și-a împletit destinul cu unul dintre cele mai faine spații destinate culturii contemporane din București: Rezidența BRD Scena9.

@Amfiteatru, Universitatea Națională de Arte București
Calea Griviței nr. 28
Organizată în colaborare cu Universitatea Națională de Arte București

Speakeri

Carmen Casiuc

curator

Suzana Dan

fondatoare Noaptea Albă a Galeriilor

Ioana Ciocan

director Art Safari

Mihai Zgondoiu

artist, curator

Roxana Gamarț

fondator MOBIUS Gallery

Program conferinţă