Skip to main content

Modalități de exercitare a meseriei de arhitect

event-image

Descriere conferinţă

Conferința se adresează tinerilor studenți și absolvenți de arhitectură și urbanism și își propune să le prezinte acestora o serie de oportunități și posibilități la început de drum, precum și să stabilească aspecte pragmatice legate de stagiul de practică și modalități alternative de exercitare a meseriei de arhitect. Moderator va fi Raluca Munteanu, arhitect şi vicepreședinte OAR.

La discuţie vor lua parte arhitecţii Anca Cioarec și Brîndușa Tudor (Stardust Architects), Irina Meliță (partener Poster, vicepreședinte OAR București), Iulia Stanciu (fondator STARH, președinte CNADS OAR, profesor UAUIM, Sabin Dumitriu (Pluto.by.Night) şi Justin Baroncea.

Conferința face parte dintr-o serie de proiecte dedicate tinerilor arhitecți semnate de Ordinul Arhitecților din România.

RALUCA MUNTEANU

Raluca Munteanu este Vicepreședinte OAR Educație, stagiu și formare profesională, arhitect cu experiență și pasiune pentru mediu și patrimoniu, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București (1994-2000), cu studii de master la Fachhochschule din Köln printr-o bursă DAAD (2001-2003). Conduce propriul birou de arhitectură Arhi-Mede Studio și colaborează cu Fundația Pro Patrimonio pentru proiectele de salvare și punere în valoare a clădirilor și siturilor de patrimoniu în pericol, activitățile de educare și conștientizare a valorii și importanței patrimoniului.

ANCA CIOAREC ȘI BRÂNDUȘA TUDOR

Stardust architects* sunt Anca Cioarec și Brîndușa Tudor, arhitecte și asistente la atelierul de proiectare din anul I în cadrul Facultății de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Stardust architects*, fondată în 2011, caută experiențe poetice în procesul de design, din dorința de a încetini automatismele de utilizare a spațiilor și a obiectelor, propunând momente de liniște, prezență sau reflecție.

IRINA MELIȚĂ

Irina Meliță este partener în biroul de arhitectură Poster (www.theposter.ro), fondat împreună cu Stefan Simion în 2007, şi Vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor filiala Bucureşti. A studiat arhitectura la Universitatea de Arhitectură și Ubanism Ion Mincu din București între 1998 si 2004, absolvind ulterior şi Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată în cadrul aceleiași instituții. Timp de patru ani, 2004-2008, a colaborat la „Ion Mincu” ca asistent în cadrul atelierului anul I. Între 2004 și 2007 a lucrat ca arhitect în birouri din București, Geneva și Paris.

IULIA STANCIU

Iulia Stanciu este arhitect din 1987, a înființat și este asociat la biroul de arhitectură STARH din 1996, este doctor în arhitectură și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București din 1992. A făcut și face parte din consiliile de conducere ale Ordinului Arhitecților (vicepreședinte mandatul 2016-2018), din comisia Zonală a munumenteleor istorice Bucuresti, Giurgiu Ilfov (2016-2018). Este președintele Comisiei Naționale de Acordare a Dreptului de Semnătură a Ordinului Arhitecților din România.

JUSTIN BARONCEA

Justin Baroncea reciclează din 2009 obiecte disparate, fragmente de tehnologie ieșită din uz și componente de aparate electrice pe care le transformă în OZN-uri aparent utile. În 2015 a publicat o carte despre iepuri și sateliți agățați de tavan și în 2017 o carte de doi metri lătrați despre lămpi care latră și se plimbă hai-hui pe strazi. Între timp a construit avioane fixe cu elice care fac lumină doar atunci când piloții (locatarii) consideră oportun.

SABIN DUMITRU

Sabin Dumitru lucrează ca designer și arhitect. Este autorul, alături de Square One, al câtorva proiecte vizibile, printre care: Petrom City, Entrance Concept Store, Cărturești Carusel, Observator. În 2018 a fondat, alături de Claudia Voinea, Pluto.by.Night, un studio de design cu focus pe proces și pe găsirea unor teritorii comune între artă, arhitectură și design.

@Sala Frescelor, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
Str. Academiei 18-20

16:30 - 19:00

Speakeri

Anca Cioarec și Brîndușa Tudor

Stardust Architects

Irina Meliță

partener Poster, vicepreședinte OAR București

Iulia Stanciu

fondator STARH, președinte CNADS OAR, profesor UAUIM

Justin Baroncea

moderator: Raluca Munteanu

arhitect şi vicepreședinte OAR

Sabin Dumitriu

Pluto.by.Night

Program conferinţă